Grilovaná vepřová žebírka podle Jany Remkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g vepřových žeber
Na marinádu:
✔ 2 cibule
✔ 4 stroužky česneku
✔ 1 lžíci olivového oleje
✔ 1 lžičku tekutého chilli
koření
✔ 1 lžíci worcesterské
omáčky
✔ 1 lžíci kečupu
✔ 1 lžičku směsi koření
Čarodějka
✔ 1 lžičku steakového
koření
✔ 1 lžičku bylinkové soli
✔ 1 lžičku drceného kmínu
✔ 1 lžičku celého kmínu
Žebra omyjeme, osušíme a osolíme. V misce si připravíme marinádu z nasekaných cibulí, česneku a všech ostatních surovin kromě celého kmínu. Žebírka hustě potřeme marinádou a necháme přes noc marinovat. Pak je vložíme do pekáče, podlijeme do čtvrtiny vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přikryté alobalem zhruba 40 minut. Poté žebra přendáme na gril a ugrilujeme je dočervena. Podáváme s bramborem, chlebem a se zeleninou.