Bramborové knedlíky se špenátem podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
800 g uvařených brambor
180 g hrubé mouky
100 g krupičky
1 vejce
1 lžíci octa
sůl
Na náplň:
1 balíček mraženého listového špenátu
350 g uzené slaniny
1 cibuli
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
Špenát dáme povolit. Na proužky pokrájenou slaninu necháme na pánvi orestovat dokřupava, pak přidáme nakrájenou cibuli. Část odebereme a vmícháme povolený špenát, česnek a podle chutí přidáme sůl a pepř. Nastrouhané uvařené brambory, mouku, vejce, krupičku a ocet promícháme a rozválíme na vále na plát silný cca 5 mm a nakrájíme jej na čtverečky cca 5x5 cm. Na každý čtvereček poklademe špenátovou náplň. Těsto dobře spojíme a zakulatíme mokrou rukou. Knedlíky s náplní dáme vařit do osolené vody na cca 7 – 9 minut. Servírujeme tak, že na talíři dáme zbylý špenát, položíme na něj uvařené a okapané knedlíky a posypeme vše plátky křupavé slaniny a zlatavé cibule.