Kuřecí plátek se žampiony podle Veroniky Poláčkové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g kuřecích prsou
- máslo
- olej
- sůl
- bílý mletý pepř
- mletý hřebíček
- sušený tymián
- 1 bobkový list
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 4 šalotky
- 8 větších žampionů
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 5 lžic smetany ke šlehání
- solamyl na zahuštění
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso osolíme a opepříme bílým pepřem. Na pánvi rozpustíme máslo s olejem a krátce na tuku osmažíme najemno nakrájené šalotky. K osmaženým šalotkám přidáme připravené maso a na malé nudličky nakrájený zázvor. Když máme maso osmažené z obou stran, přidáme špetku mletého hřebíčku, tymián, bobkový list a za občasného podlití podusíme asi 20 minut.
Po 10 minutách přidáme citrónovou šťávu, na osminky nakrájené očištěné žampiony a podusíme 10 minut. Úplně na konec přidáme smetanu a prohřejeme. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme ji solamylem rozmíchaným ve vodě. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.