Česnekové kuře s tymiánem a kapustičkami podle Květy Kroupové

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
2 kuřecí čtvrtky
6 stroužků česneku
½ citronu
máslo
tymián
sůl
citronový pepř
zmražené nebo čerstvé kapustičky
Porce kuřete opláchneme, osušíme a osolíme. Připravené změklé máslo utřeme se třemi rozmačkanými stroužky česneku, tymiánem, citronovým pepřem a lžičkou citronové šťávy. Touto pastou kuře ze všech stran potřeme. Na dno pekáčku dáme zbylé stroužky česneku, citron a trochu vody. Vložíme do trouby a pečeme. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme k masu růžičkovou kapustu a promícháme ji se šťávou a společně dopečeme. Podáváme samotné nebo s vařeným bramborem.