Tmavá roláda s jahodami podle Boženy Peřinové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 4 vejce
- 160 g hladké mouky
- 160 g cukru krupice
- 3 lžíce kakaa
Na náplň:
- 1 smetanu ke šlehání
- 1 ztužovač smetany
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 hrnek jahod
Nejdříve rozehřejeme troubu na 200°C. Z bílků vyšleháme sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Potom zašleháme postupně žloutek po žloutku.
Do mouky zamícháme kakao a vmícháme jen ručně metličkou, už ne šlehačem. Směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 7 – 10 minut.
Připravíme si utěrku, kterou pocukrujeme moučkovým cukrem. Horký upečený plát na ni překlopíme a sejmeme pečicí papír. Těsto smotáme do ruličky a necháme vychladnout. Studenou roládu naplníme vyšlehanou smetanou se ztužovačem, cukrem a kousky pokrájenými jahodami.