Domácí rajčatový protlak podle Martiny Antalové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
3 kg vyzrálých rajčat
200 g cukru krupice
3 středně velké cibule
3 středně velká jablka
2 lžíce soli
150 ml octa
20 kuliček celého pepře
20 kuliček celého nového koření
Rychlovky za pár korun: Plněné papriky podle Otto Pláška
Celý článekCibuli oloupeme, z jablek vykrájíme jádřince a vše i s rajčaty pokrájíme. Dáme do kastrolu a podusíme. Vše rozmixujeme, přidáme ostatní suroviny a krátce dusíme. Hotové protlačíme cedníkem a ještě dusíme do zhoustnutí. Plníme do skleniček, které uzavřeme, a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut.