Kde vaří slavní: Jak hodnotíte kuchyňský kout zpěváka Bohouše Josefa? +RECEPT
Zajímá vás, jak vypadají kuchyně českých celebrit? Kdo dává přednost luxusu a kdo naopak stylové kuchyni s nábytkem jako po babičce? Opět jsme zvonili u známých osobností a zjišťovali, jak to u jejich plotny vypadá. I tentokrát jsme požádali odbornici, vyhlášenou bytovou architektku Zuzanu Matelovou, která jejich »království« ohodnotila.
Bohouš Josef (52)
„K původnímu dvě plus jedna jsem ještě přikoupil půdu a vybudoval v ní kromě studia i rozměrný obývák a kuchyňku. Pravda není veliká, ale útulná. Vše máme blízko, nic nemusíme dlouho hledat.“
Přísným okem architektky
+ Malý kuchyňský kout je řešen v příjemných teplých odstínech a je příjemně sladěn s ostatními částmi interiéru.
- Nedostatkem je především nízký a až moc strakatý obklad nad pracovní deskou. A také pracovní plocha, která by se protažením nad odpadkový koš (ten by mohl být zabudován do skříňky) krásně zvětšila.
Francouzské brambory se zelím
Potřebujete: kelímek smetany ke šlehání, 700 gramů brambor, 300 gramů kysaného zelí, 300 gramů uzeniny, 2 cibule.
Postup: Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je asi na 5 mm široké plátky. Zelí vymačkáme a pokrájíme na drobnější kousky. Salám nebo vařené uzené maso pokrájíme na nudličky. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček dobře vymažeme sádlem. Dáme do něj vrstvu brambor. Tu osolíme a opepříme. Pak dáme vrstvu zelí, uzeninu a cibuli. Vrstvy opakujeme. Poslední vrstva budou brambory, které osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou, dáme do rozehřáté trouby a při 180 °C pečeme asi hodinu.