Kde vaří slavní: Zpěvačka Hana Křížková má kuchyň řešenou prakticky, v čem je tedy mínus? + RECEPT

Zajímá vás, jak vypadají kuchyně českých celebrit? Kdo dává přednost luxusu a kdo naopak stylové kuchyni s nábytkem jako po babičce? Opět jsme zvonili u známých osobností a zjišťovali, jak to u jejich plotny vypadá. I tentokrát jsme požádali odbornici, vyhlášenou bytovou architektku Zuzanu Matelovou, která jejich »království« ohodnotila.
Hana Křížková (57)
„Kuchyň je spíše ve stylu šedesátých let. S úpravami v bytě mi nikdo nepomáhal, ani architekt. Nechtělo se mi s nikým diskutovat, jestli je to takhle módní nebo ne. Důležité pro mě je, že se tu cítím dobře. A právě kuchyň, respektive posezení u malého jídelního stolu patří k mým nejoblíbenějším místům.“
Kde vaří slavní: Hudebník Richard Tesařík do hospod nemusí! Jakou má kuchyni…
Celý článekPřísným okem architektky
+ Malá kuchyně je řešena velmi prakticky.
- Je vidět, že zde chybí nejen pracovní plocha, kterou lze částečně nahradit jídelním stolem, ale také je tu málo úložných prostor. Překáží mi mnoho doplňků a dekorací, který prostor hodně tříští.
Paella mix Hany Křížkové
Potřebujete: 8 kusů kuřecích křídel • 8 velkých slávek • 8 tygřích krevet• 4 hrsti mořských plodů • 1 červenou cibuli • 1 bílou cibuli • 7 stroužků česneku • 1 zelenou papriku • 1 červenou papriku • 1 žlutou papriku • 1 ½ misky zlatozrnné rýže arborio • 3 misky kuřecího vývaru • olivový olej • sůl • mletý pepř • chilli koření • koření na paellu • zelenou petrželku
Postup: 1. Kuřecí křídla osolíme, opepříme a ochutíme kořením na paellu. Na široké a mělké velké pánvi rozpálíme olej a křídla na něm orestujeme.
2. Přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a na proužky nakrájené papriky. Mírně orestujeme, přidáme rýži, opět ji osmahneme a zalijeme vývarem.
3. Osolíme, přidáme chilli, poklademe mořskými plody, slávkami a krevetami. Přiklopíme a dusíme 15 minut, ochutnáme a podle potřeby dokořeníme.
4. Znovu přiklopíme a na mírném ohni dusíme dalších 25 minut. Tekutina by se měla vypařit a rýže musí být měkká. Podáváme s nasekanou petrželkou.