Vaříme bez lepku: Perníková bábovka s červeným vínem

I ti, kdo musejí dodržovat bezlepkovou dietu, si mohou pochutnat na křupavých rohlících, na měkkém chlebu a výtečných koláčích a dortech. Zkuste si upéct i českou klasiku - bábovku.
Perníková bábovka s červeným vínem
Potřebujete
250 g kukuřičné mouky • 200 g hořké čokolády • 225 g měkkého másla • 190 g cukru • 5 vajec • 130 ml suchého červeného vína • 1 lžičku perníkového koření • ¾ balíčku prášku do pečiva • 1 – 2 lžíce moučkového cukru • tuk a bezlepkovou strouhanku na formu
Postup
Čokoládu najemno nastrouháme. Máslo ušleháme s cukrem do pěny, poté postupně přidáváme vejce. Nakonec přisypeme čokoládu, přilijeme víno a přidáme perníkové koření. Mícháme, až nám vznikne hladké těsto. Mouku promícháme s práškem do pečiva a vmícháme do máslové hmoty. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, nalijeme do ní těsto a řádně ho uhladíme. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ºC asi 50 minut. Hotovou bábovku vyklopíme a necháme ji na mřížce vychladnout. Před podáváním ji pocukrujeme moučkovým cukrem.
TIP: Pokud nechceme nebo nemůžeme konzumovat alkohol, nahradíme víno 100 ml višňové šťávy. Alkohol totiž při pečení zcela nevyprchá.