Když chcete připravit vydatnější jídlo, vsaďte na kuchaře Michala: Hovězí žebra na víně!
Léto není jen ve znamení odpočinku a relaxace, často také přináší spoustu náročné práce třeba na zahradě, nebo když se rozhodnete třeba vymalovat nebo něco přestavit. A pak nestačí si dát jen salát, chce to vydatnější jídlo. V ten okamžik vyzkoušejte recept šéfkuchaře Michala!
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g cibule
✔ 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
✔ 1,2 kg hovězích žeber
✔ 1 l červeného vína
✔ rozmarýn
✔ cukr
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej nebo sádlo
JAK NA TO:
1. Cibuli a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olej do kastrolu dáme nejprve orestovat cibuli, pak přidáme zeleninu.

2. Pak přidáme nasekaný rozmarýn, dobře promícháme a dále restujeme.
3. Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na větší kusy. Osolíme a opepříme, dáme na základ, aby se zatáhlo, a pak vyjmeme.

4. Do zeleninového základu dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
5. Pak přilijeme červené víno a necháme chvíli povařit.
6. Nakonec vložíme maso a kastrol dáme do trouby vyhřáté na 130 °C, kde pomalu pečeme asi 3 hodiny. Podle potřeby dochutíme, nezahušťujeme.
