TAJEMSTVÍ ŘECKÉ KUCHYNĚ: Zdravý zeleninový hrnec Briam!

Řecká kuchyně je plná šťavnaté zeleniny. Řekové používají zejména lilky, cukety a rajčata. Tato zelenina také tvoří základ tohoto lahodného pokrmu, který můžete podávat s bramborem či chlebem.
POTŘEBUJETE:
✔ 2 cukety
✔ 1 lilek
✔ 1 hrst fazolových lusků
✔ 2 cibule
✔ 4 brambory
✔ 2 zelené papriky
✔ 2 červené papriky
✔ 4 rajčata
✔ 1 hrnek olivového oleje
✔ 2 stroužky česneku
✔ 1 lžíci nakrájeného kopru
✔ 1 citron
✔ sůl
✔ mletý pepř
Cukety, lilek, papriky a rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme odstát. Brambory oloupeme a pokrájíme. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, vhodíme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a brambory. Promícháme a podusíme 5 až 7 minut. Pak přidáme fazolky, připravenou ostatní zeleninu a zalijeme zbylým olejem. Smažíme 25 až 30 minut, hotový pokrm osolíme, opepříme, posypeme nasekaným koprem a zastříkneme citronovou šťávou.