Polévky: Kapustová s petrželovým olejem
POTŘEBUJETE: 2 střední cibule, 2 stroužky česneku, 500 g hlávkové kapusty, 300 g brambor, 600 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, olivový olej, 25 g hladkolisté petržele
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, z kapusty vyřízneme košťál a nakrájíme ji na proužky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje, orestujme na něj cibuli do jemně zlatavé barvy. Přidáme prolisovaný česnek, kapustu a brambory. Zalijeme vývarem a 200 ml vody, osolíme a opepříme a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 25 minut. Petrželovou nať nasekáme, dáme do mixéru s 80 ml olivového oleje a rozmixujeme dohladka. Přecedíme přes sítko. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a před podáváním každou porci zakapeme petrželovým olejem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.