Zelí pro zdraví: Krémová polévka z červeného zelí

POTŘEBUJETE: 1 lžíci sádla, 2 malé šalotky, ¼ hlávky červeného zelí, 2 malé brambory, 500 ml zeleninového vývaru, ½ lžičky drceného kmínu, ½ lžičky sušeného tymiánu, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř
Šalotky oloupeme a nakrájíme nahrubo. V hrnci rozehřejme sádlo, šalotky restujeme pár minut, pak přidáme pokrájené červené zelí a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Restujeme společně pár minut, poté přilijeme vývar, přisypeme kmín a tymián a přivedeme k varu. Stáhneme na nižší výkon a vaříme do změknutí cca 15 minut. Ponorným tyčovým mixérem polévku rozmixujeme dohladka, přilijeme smetanu, společně prohřejeme a na závěr dochutíme solí a pepřem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.