Vaříme s vínem: Guláš s červeným vínem

POTŘEBUJETE: 600 g hovězího masa, 2 střední cibule, 2 stroužky česneku, 100 g másla, sůl, mletý pepř, ½ lžičky mleté sladké papriky, mletý kmín, strouhanou kůru z ½ citronu, 1 l vody, 125 ml suchého červeného vína, 30 g hladké mouky
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, maso, cibuli a česnek na něm opékáme dozlatova. Osolíme, opepříme a vmícháme papriku, kmín a citronovou kůru- Dusíme ve vlastní šťávě dohněda. Asi po 10 až 15 minutách přilijeme vodu, promícháme a necháme pod pokličkou na mírném ohni dusit doměkka minimálně hodinu a půl, ale i déle. Občas podle potřeby podlijeme. Měkké maso podlijeme vínem, přiklopíme a necháme 20 – 30 minut provařit. Omáčku zahustíme jíškou, kterou uděláme ze zbylého másla a mouky. Provaříme 5 minut, guláš dochutíme solí a pepře a podáváme s chlebem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.