Vaříme s vínem: Játra s granátovým jablkem
POTŘEBUJETE: 600 g kachních jater, 2 červené cibule, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml šťávy z granátového jablka, 1 lžíci balzamikového octa, 1 lžíci medu 100 ml (polo)suchého červeného vína, 1 granátové jablko, 1 lžičku nasekaného tymiánu, sůl, mletý pepř
Játra očistíme od blan, omyjeme, osušíme a větší kousky překrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na 5 mm silné plátky. V pánvi rozehřejeme olej, cibuli na něm orestujeme za občasného míchání asi 5 minut doměkka. Osolíme, opepříme, přilijeme šťávu z granátového jablka, balzamikový ocet a med. Promícháme, minutu provaříme, podlijeme vínem a dusíme 5 – 10 minut do změknutí. Z granátového jablka vyloupeme zrníčka, přidáme k játrům, promícháme a posypeme tymiánem. Podáváme s pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.