Vaříme s vínem: Maková panenka
POTŘEBUJETE: 1 vepřovou panenku (asi 600 g), 100 g máku, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml růžového vína, 300 g brokolice, sůl, mletý pepř
Panenku osolíme, opepříme a obalíme v máku. Orestujeme ze všech stran na rozehřátém oleji na pánvi a přendáme na pekáč i s výpekem. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a necháme 8 – 12 minut péct, pak podlijeme vínem a necháme ho 2 minuty provařit. Pekáč vyjmeme, přikryjeme alobalem a panenku necháme odpočinout. Brokolici uvaříme mírně osolené vodě na skus, slijeme. Panenku nakrájíme na 1 cm silné plátky a podáváme s brokolicí a další libovolnou přílohou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.