Zelí pro zdraví: Zelný guláš

POTŘEBUJETE: 500 g hovězího masa předního, 2 lžíce sádla, 2 velké cibule, mletou sladkou papriku, 1 malý rajský protlak, 6 středních brambor, ¼ hlávky zelí, kmín, mletý pepř, sůl
Maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmažíme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli s kmínem a přidáme mletou papriku. Vložíme maso, které za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme sůl, rajský protlak, zalijeme vařící vodou tak, aby bylo vše zakryté. Dusíme pod pokličkou, občas zamícháme a dolijeme horkou vodou. Když je maso měkké, přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na kostičky a na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Vše pak vaříme ještě 20 minut doměkka. Podáváme s pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.