Masopustní recepty: Zabijačkový guláš
POTŘEBUJETE:
700 g krkovičky
500 g vepřových vnitřností (játra, srdce, jazyk, ledvinky, slezina)
2 lžíce sádla
3 cibule
1 lžíci mleté sladké papriky
1 lžičku drceného kmínu
3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
Maso i vnitřnosti nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme rozpustit sádlo a osmažíme na něm nahrubo nakrájené cibule dozlatova. Přidáme maso a vnitřnosti a ze všech stran osmažíme. Pak zaprášíme vrchovatou lžící mleté sladké papriky a za občasného míchání dusíme, až se tekutina vydusí na tuk. Pak maso osolíme, přidáme kmín a prolisovaný česnek. Podlijeme vodou a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 40 minut (podle potřeby promícháme a podléváme). Pak pokličku odklopíme, zvýšíme teplotu a opět necháme tekutinu lehce vydusit. Na pánvičku dáme mouku, smažíme ji asi 3 minuty, pak ji podlijeme trochou vody a guláš zahustíme. Necháme ho ještě 20 minut probublávat, podle potřeby podlijeme a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.