Masopustní recepty: Domácí klobásy

POTŘEBUJETE:
3 kg vepřové plece
3 kg vepřového boku
1 paličku česneku
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránku
mletou sladkou papriku
mletou pálivou papriku
vepřové střívko
Střívka pořádně propláchneme a necháme je ležet v misce s vodou, aby změkla. Bok zbavíme kůže, obě masa nakrájíme na větší kousky a spolu s oloupanými stroužky česneku ho umeleme. Směs řádně osolíme, opepříme a ochutíme drceným kmínem. Maso rozdělíme na třetiny, do jedné dáme dostatečné množství majoránky, do druhé mletou sladkou papriku a do třetí sladkou i pálivou papriku. Každou část okořeněného masa dobře rukama propracujeme. Na mlýnek dáme plnicí nástavec, na něj nasadíme střívko a postupně je plníme a děláme klobásy tak, že v místech, kde má klobása končit střívko vždy zatočíme. Hotové klobásky můžeme upéct na pánvi s olejem nebo na grilu.