Masopustní recepty: Paštika z vepřového masa a jater

POTŘEBUJETE:
500 g vepřových jater
500 g vepřové plece
500 g vepřového bůčku
3 cibule
2 vejce
1 mrkev
12 stroužků česneku
1 lžíci sádla
strouhaný muškátový oříšek
muškátový květ
mletou skořici
sůl
mletý pepř
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Dáme na pekáč a v troubě vyhřáté na 160 °C pečeme asi půl hodiny. Nemělo by být úplně upečené. Dvě cibule a mrkev očistíme a nakrájíme nadrobno, na sádle orestujeme dozlatova. Maso i tuto směs necháme trochu zchladnout a společně dvakrát umeleme na masovém mlýnku. Oloupeme a nakrájíme zbylou cibuli a česnek a umeleme je dvakrát s vepřovými játry. Obě směsi promícháme. Přidáme vejce, výpek z masa, sůl a po špetce muškátového květu, oříšku a skořice. Prošleháme, naplníme do zavařovacích sklenic a navrch dáme lžíci sádla tak, aby dosahovalo aspoň 2 cm pod okraj sklenice. Zavíčkujeme a zavařujeme při 85 °C cca hodinu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.