Polévky: Boršč
POTŘEBUJETE: 1 ½ l hovězího vývaru, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 3 velké červené řepy, 200 g brambor, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 3 lžíce rajského protlaku, ½ menší hlávky bílého zelí, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci citronové šťávy ,sůl, mletý pepř, 1 zakysanou smetanu
Zeleninu oloupeme, zelí očistíme. Řepu a mrkve nastrouháme nahrubo, cibuli a brambory nakrájíme na kostičky a zelí nakrouháme. Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme na něm cibuli, přidáme mrkve a řepu a opékáme 7 – 10 minut. Pak vlijeme protlak, přidáme česnek, zalijeme vše vývarem a vložíme zelí, brambory a bobkový list. Pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme solí a pepře, citronovou šťávou a vinným octem. Na talíři zdobíme smetanou.
Více receptů najdete v tištěném aha! pro ženy číslo 1.