Polévky: Vývar s celestýnskými nudlemi

POTŘEBUJETE: 2 kg kuřecích kostí, 300 g mrkve, 300 g celeru, 300 g petržele, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1 lžičku soli
Na nudle: 4 vejce ,150 g celozrnné hladké špaldové mouky, 250 ml mléka, sůl, mletý pepř, nasekanou pažitku
Kosti dáme na plech s pečicím papírem a pečeme je v troubě při 200 °C 30 minut. Všechnu zeleninu očistíme. Upečené kosti dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, přidáme zeleninu, koření a sůl. Vaříme 2 hodiny na mírném plameni. Ve větší míse vyšleháme vejce, mouku, nasekanou pažitku, mléko, sůl a pepř. Z těsta na nepřilnavé pánvi upečeme palačinky, které zarolujeme a nakrájíme na proužky. Vývar scedíme, zeleninu do něj pokrájíme, z kostí obereme případně maso a do vývaru vložíme nudle.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.