Sváteční kuchařka: Salát Coleslaw
POTŘEBUJETE: 1 hlávku červeného zelí, 2 středně velké mrkve, 1 menší žlutou papriku, 200 g celeru, 6 naťových cibulek
Na dresink: 150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce smetany na vaření, 1 stroužek česneku, 3 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř
Nejdříve si připravíme dresink: jogurt smícháme se smetanou, přidáme utřený česnek, citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit do lednice. Zelí nakrouháme na tenké proužky a v míse několik minut důkladně promačkáváme rukama, aby zkřehlo. Mrkve očistíme a nahrubo nastrouháme, papriku zbavíme semeníku a pokrájíme ji na jemné nudličky, cibulku nasekáme na tenká kolečka. Zeleninu poté přidáme k zelí a dobře smícháme s dresinkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.