Sváteční kuchařka: Sýrové fondue

POTŘEBUJETE: 500 g tučnějšího a aromatického sýra (např. čedar, ementál, gouda…), 2 lžíce kukuřičného škrobu sůl, 1 stroužek česneku, 150 ml suchého bílého vína, citronovou šťávu, mletý pepř, pečivo nebo vařené brambory, k podávání čerstvou zeleninu dle chuti
Sýr nastrouháme a promícháme se škrobem. Zeleninu omyjeme a nakrájíme. V nádobě na fondue krátce povaříme osolenou vodu, vylijeme ji a nádobu osušíme. Hned poté ji vytřeme stroužkem česneku, nalijeme do ní víno a trochu citronové šťávy. Nádobu zahřejeme na plotně, přisypeme sýr a za stálého míchání ho necháme roztavit. Až bude směs tekutá a lesklá, přeneseme nad plamínek hořáku. Sýr poprášíme pepřem a namáčíme do něj kostičky pečiva nebo brambory.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.