Sváteční kuchařka: Terinky z lososa s ricottou
POTŘEBUJETE: 200 g uzeného lososa, 200 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce nadrobno nasekaného kopru, 1 lžičku želatiny, 1 okurku, 1 lžíci citronové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Zapékací mističky vyložíme tenkými plátky uzeného lososa. Měli bychom použít asi tři čtvrtiny z celkového množství. Zbytek lososa nakrájíme na malé kousky. Rozetřeme ricottu se smetanou, vmícháme nakrájeného lososa. Osolíme, opepříme a přidáme kopr. Rozpustíme želatinu ve dvou lžících vody. Necháme nabobtnat a pak zahřejeme, až se úplně rozpustí. Do želatiny vmícháme lžíci lososové pomazánky. Pak vmícháme zbytek. Rozdělíme do misek. Dáme alespoň na hodinu do lednice. Z citronové šťávy a oleje umícháme zálivku. Okurku nakrájíme na tenké plátky a uděláme z nich polštářek pro každou terinku. Vyklopíme a dozdobíme snítkou kopru.
Více receptů njdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.