Sváteční kuchařka: Teplý salát
POTŘEBUJETE: ½ řepy ,3 menší brambory, 1 mrkev ,1 petržel, sůl, olej, 3 lžíce nakládané cizrny, 100 g rukoly, 2 vejce, balzamikový ocet
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na zhruba 3centimetrové kousky. Brambory můžeme péct i ve slupce. Vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Bohatě pokapeme olivovým olejem a osolíme. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 40 minut na 170 °C. Zelenina by měla být tak akorát, ani měkká, ani syrová. Hotovou, opečenou zeleninu necháme lehce zchladnout, pak k ní vmícháme rukolu a cizrnu. Hotový salát ochutíme balzamikovým octem a servírujeme se zastřeným vejcem. Do salátu můžeme přidat i dýni nebo cuketu. K dalšímu dochucení se hodí i různé bylinky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.