Lehké večeře: Salát z pečeného lilku
POTŘEBUJETE:
2 lilky
10 cherry rajčátek
1 malou červenou cibuli
1 hrst hladkolisté petrželky
1 lžíci kaparů
1 stroužek česneku
1 lžíci krémového balzamika
3 lžíce olivového oleje
citronovou šťávu
sůl
mletý pepř
Troubu předehřejeme na 220 °C. Lilky omyjeme, osušíme a na několika místech propíchneme vidličkou a dáme na plechu s pečicím papírem péct zhruba na hodinu, až slupka zčerná. Pak ho vyjmeme, necháme zchladnout, rozpůlíme a dužinu vydlabeme. Nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Rajčátka rozčtvrtíme, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vsypeme k likům, přidáme nasekanou petrželku, kapary, drcený česnek, balzamiko, olivový olej a promícháme. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme hodinu v chladu odležet.
Recepty jsou z knihy Holky, jezte zase vdolky, kterou vydalo nakladatelství Euromedia.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.