Poctivé obědy: Ragú z kližky se špagetami
POTŘEBUJETE:
1 kg hovězí kližky
hladkou mouku
4 lžíce oleje
1 větší cibuli
4 stroužky česneku
200 ml červeného vína
400 g loupaných krájených rajčat
4 bobkové listy
1 lžíci rajského protlaku
2 lžíce cukru
650 ml hovězího vývaru
500 g špaget
sůl
mletý pepř
Maso nakrájíme na 4 stejně velké kusy, obalíme ho v mouce. V kastrolu, který jde dát do trouby, rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 5 minut ze všech stran. Jakmile zhnědne, dáme ho stranou, přilijeme do kastrolu zbylý olej a zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka a česnek nakrájený na plátky. Pak přilijeme víno a necháme ho zredukovat na polovinu, přidáme rajčata, bobkové listy, rajský protlak, cukr, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vrátíme maso, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 2 hodiny, pak odkryjeme a pečeme dále 40 minut. Pak maso vyjmeme, omáčku dochutíme solí a cukrem, maso natrháme na kousky a podáváme s uvařenými špagetami.
Recepty jsou z knihy "Holky, jezte zase vdolky".
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 4.