Poctivé obědy: Španělský ptáček
POTŘEBUJETE:
4 plátky hovězího zadního
2 lžíce hořčice
4 kyselé okurky
4 uvařená vejce
4 párky
hladkou mouku
2 lžíce sádla
1 velkou cibuli
850 ml hovězího vývaru
sůl
mletý pepř
Maso naklepeme, osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, doprostřed dáme oloupané uvařené vejce, párek, okurku a zavineme. Závitek převážeme kuchyňkou nití a obalíme v mouce. V hrnci na sádle opečeme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme maso a opečeme ze všech stran. Přípečky ze stran seškrabujeme. Pak zalijeme 7502 ml vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka. Pak maso vyjmeme, omáčku přecedíme a vlijeme do ní 100 ml studeného vývaru s rozmíchanými 2 lžícemi mouky. Provaříme a dochutíme solí a pepřem. Vrátíme maso, prohřejeme a podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 4.