Poctivé obědy: Hovězí na houbách
POTŘEBUJETE:
1 hrst sušených hub
1 hrst čerstvých nebo zamražených hub
4 plátky hovězí roštěné
1 lžičku drceného kmínu
hladkou mouku
1 větší cibuli
2 lžíce sádla
1 l hovězího vývaru
sůl
Sušené houby namočíme, čerstvé nakrájíme. Maso omyjeme, osušíme a naklepeme z obou stran paličkou. Osolíme, okmínujeme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na sádle v papiňáku a na ní postupně maso z obou stran opečeme. Ze dna a ze stran seškrabáváme připeklý tuk pro dobrou chuť omáčky. Popečené maso zalijeme vývarem, aby byl 2 cm nad maso. Sušené houby slijeme, přidáme s čerstvými k masu a papiňák přiklopíme. Vaříme hodinu až hodinu a půl na středním stupni, aby se maso rozpadalo. Pak otevřeme, omáčku podle chuti dosolíme a můžeme ji zahustit moukou (není nutné). Podáváme s bramborou kaší, knedlíky nebo rýží.
Recepty je z knihy "Holky, jezte zase vdolky!"
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 4.