Výtečné snídaně: Ovesná kaše s karamelovou omáčkou
POTŘEBUJETE:
300 ml mléka
2 hrsti ovesných vloček
2 lžičky třtinového cukru
1 banán
sůl
Na omáčku:
200 g krupicového cukru
75 g másla
100 ml smetany ke šlehání
vločkovou sůl
Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme vločky, špetku soli a cukr. Přivedeme k varu a pečlivě hlídáme, aby kaše neutekla. Vaříme, až máme hedvábnou kaši s měkkými vločkami. Do většího hrnce nasypeme cukr na omáčku, začneme ho zahřívat. Jakmile se začne rozpouštět, začneme ho míchat metličkou, až se téměř roztaví. V tu chvíli snížíme výkon. Jakmile má cukr karamelovou barvu, odstavíme hrnec z plotýnky a přidáme do něj nakrájené máslo. Opatrně a důkladně promícháme, až se máslo rozpustí, zalijeme vše smetanou. Mícháme, až se vše spojí v krémovou omáčku a ochutíme ji špetkou vločkové soli.
Recept je z knihy "Holky, jezte zase vdolky!".
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.