Výtečné snídaně: Omeleta s chřestem
POTŘEBUJETE:
3 vejce
6 stonků mladého zeleného chřestu
1 lžičku krupicového cukru
25 g goudy, ementálu nebo čedaru
20 g másla
sůl
čerstvě mletý pepř
Vejce rozklepneme do misky, přidáme lžíci vody, osolíme a opepříme, prošleháme vidličkou. Chřest omyjeme, ořízneme dřevnaté konce a dáme ho vařit do zhruba půllitru vody se lžičkou cukru a dvěma špetkami soli. Povaříme ho asi 3 minuty, aby byl na skus. Vyjmeme z vody a dáme stranou. Nastrouháme si sýr. Na pánvi rozhřejeme máslo, když začne pěnit, vlijeme rozmíchaná vejce. Vařečkou pomalu shrnujeme směs ze stran pánve do středu. Když začne povrch tuhnout, posypeme omeletu polovinou sýra a do středu naskládáme chřest. Přiklopíme ho třetinou omelety a přehnutou část posypeme zbylým sýrem. Přesuneme na talíř a podáváme.
Recepty jsou z knihy "Holky, jezte zase vdolky!"
Více receptů najdete v tištěném Aha pro ženy číslo 3.