Pikantní jídla v zimě zahřejí: Chilli con carne
POTŘEBUJETE:
4 lžíce olivového oleje
3 červené cibule
2 lžičky drcených chilli papriček
2 lžičky mletého římského kmínu
2 lžičky mletého kardamomu
½ lžičky mleté skořice
1 kg mletého hovězího
sůl
mletý pepř
8 lžic rajčatového protlaku
1 lžíci třtinového cukru
4 konzervy nakrájených loupaných rajčat
200 ml hovězího vývaru
3 konzervy červených fazolí
2 čtverečky hořké čokolády
V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm nakrájené cibule, zasypeme je kořením a opékáme asi 2 minuty. Přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Mícháme 10 minut tak, aby se hrudky rozpadly. Přidáme protlka, cukru a ještě chvíli mícháme. Pak zalijeme rajčaty a vývarem, přidáme scezené fazole a nastrouhanou čokoládu. Promícháme a necháme na mírném ohni bublat až dvě hodiny.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.