Rýže na odlehčení: Asijská smažená s vejcem

POTŘEBUJETE:
200 g dlouhozrnné rýže
1 hrnek mraženého hrášku
2 lžíce oleje
2 plátky slaniny
1 červenou papriku
2 stroužky česneku
2 vejce
1 lžičku koření pěti vůní
2 jarní cibulky
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli. Vsypeme rýži a na mírném ohni vaříme cca 8 minut bez pokličky a míchání. Přidáme hrášek a povaříme další dvě minuty. Pak vodu slijeme, ve woku nebo hlubší pánvi rozpálíme olej a dokřupava v něm 3 až 4 minuty opékáme nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku a dva nasekané stroužky česneku, smažíme 2 minuty. Přidáme rozšlehaná vejce, mícháme, doku se nesrazí. Pak ochutíme kořením. Ozdobíme jarní cibulkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.