Rýže na odlehčení: Rizoto
POTŘEBUJETE:
200 g rýže
200 g kuřecího masa
200 g sterilovaného hrášku
½ větší cibule
2 lžíce másla
1 ½ l zeleninového vývaru
sůl
mletý pepř
2 lžíce parmazánu
200 ml bílého vína
1 snítku rozmarýnu
Na větší pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso a dobře orestujeme. Přidáme rýži, promícháme 2 – 3 minuty a zalijeme vínem. Postupně přiléváme zeleninový vývar, v polovině varu přidáme hrášek a dáváme pozor, aby se rýže nerozvařila. Na konci varu dosolíme, opepříme, přidáme jehličky rozmarýn, lžíci másla a sýr. Necháme rizoto krátce odpočinout, aby se spojily všechny chutě, a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.