Pikantní jídla v zimě zahřejí: Cizrnový falafel

POTŘEBUJETE:
1 hrnek cizrny
1 malou cibuli
1 hrst nakrájené hladkolisté petrželky
1 hrst nasekaného koriandru
1 lžičku chilli papriček
1 stroužek česneku
1 lžičku římského kmínu
1 lžičku sody
3 – 5 lžic hladké mouky
olej na smažení
Cizrnu namočíme přes noc, aby změkla. Pak ji smícháme s pokrájenou cibulkou, bylinkami, nasekanými chilli papričkami, prolisovaným česnekem, drceným kmínem a sodou. Rozmixujeme v robotu, aby směs byla hladká, ale pořád v ní byly kousky. Přidáme mouku dle potřeby a necháme směs aspoň hodinu v chladničce odpočinout. Pak lžící nebo naběračkou tvarujeme válečky a smažíme je v oleji dozlatova. Nebo je můžeme dát na plechu s pečicím papírem do trouby a péct při 180 °C 15 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.