Výtečné snídaně: Anglické muffiny
POTŘEBUJETE:
400 ml vlažného mléka
17 g čerstvého droždí
1 lžičku krupicového cukru
17 g změklého másla
535 g hladké mouky + na podsypání
hrubou mouku na poprášení těsta
4 lžíce oleje na smažení
1 ½ lžičky soli
Do mísy nalijeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, cukr a máslo. Do mísy od robotu nasypeme prosátou mouku se solí, uděláme důlek a vlijeme drožďovo-mléčnou směs. Zapneme robot při středních otáčkách a hněteme těsto zhruba 10 minut, dokud není hladké a pružné. Hotové těsto necháme pod utěrkou na teplém místě kynout asi hodinu, dokud se těsto nezdvojnásobí. Vykynuté těsto vyklopíme na vál posypaný moukou, vyválíme plát asi 1,5 cm. Vykrajovátkem o průměru 8 cm tvoříme kolečka. Dáme na plech s pečicím papírem, posypeme hrubou moukou a necháme 30 minut kynout. Na pánvi s olejem muffiny smažíme po obou stranách dozlatova, cca 10 minut z každé strany. Podáváme s medem, džemem, pomazánkou nebo s vejci florentine.
Recept je z knihy "Holky, jezte zase vdolky".
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.