I jídlo je vášeň: Čokoládová pěna s chilli

POTŘEBUJETE:
170 g čokolády
3 žloutky
2 lžíce cukru krupice
½ chilli papričky
120 ml smetany ke šlehání
sůl
proužky chilli papričky a kakao na ozdobu
Čokoládu nalámeme na kousky a rozehřejeme ve vodní lázni. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Chilli papričku nakrájíme a rozdrtíme v hmoždíři. Zvlášť ušleháme smetanu do polotuha. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, sejmeme ji z plotny a necháme mírně vychladnout. Vmícháme do ní chilli papričku a sůl, vše pak promícháme s vyšlehanými žloutky. Opatrně zatřeme ušlehanou smetanu. Pěnu rozdělíme do připravených pohárků a necháme přes noc ztuhnout. Hotový dezert dozdobíme proužky chilli papričky a kakaem.
Více nejen valentýnských receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.