Na čerstvý chléb to pravé: Domácí jahodový džem od Jitky ze Strakonic!
Urodilo se vám hodně jahůdek a už nevíte, co s nimi? Čtenářka Jitka pro vás má sladký tip na vynikající džem!
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g jahod, několik stvolů máty
✔ ½ želírovacího prostředku 2:1
✔ 250 g cukru
1. Jahody pokrájíme, mátu nasekáme nadrobno, želírovací prostředek smícháme se lžící cukru a přidáme do hrnce k jahodám. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu. Přidáme zbytek cukru a opět přivedeme k varu, za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Na poslední minutu přidáme posekanou mátu a zamícháme.
2. Džem lijeme do řádně vypláchnutých sklenic. Po utažení víčka otočíme dnem vzhůru, můžeme je takto nechat vychladnout.