Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař připravil těstovinový salát s kuřecím masem, který zachutná dětem i dospělým!
S létem přichází čas, kdy tak nějak přirozeně odlehčujeme jídelníček. Aby ne! Čerstvé ovoce a zelenina přímo lákají k snědku. Není divu, že i šéfkuchař Michal se zaměřil na lehká jídla. Tentokrát připravil těstovinový salát s kuřecím masem a pečenými paprikami. Je to fakt dobrota!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g kuřecích prsou
✔ 500 g těstovin
✔ 1 svazek jarní cibulky
✔ 1 salát frissé nebo rukolu
✔ 1 svazek petrželky
✔ 1 svazek ředkviček
✔ 3 papriky
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olivový olej
✔ salátové koření
JAK NA TO:
1. Nakrájíme jarní cibulku, salát a petrželku, promícháme v míse.
2. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.

3. Maso nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme a opečeme na oleji na pánvi. Uchováme v teple.

4. Zeleninu a scezené těstoviny promícháme, osolíme a zalijeme olejem.
5. Osolíme, opepříme a přidáme koření (pozor, zda neobsahuje také sůl).
6. Papriky očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a opečeme na pánvi s olejem. Na talíře dáme salát, na ně nakrájené maso a opečené papriky.
