Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař Michal prozradil recept na svou specialitu! Zkuste hovězí maso na kávě...
Hovězí – to nemusí být jen svíčková na smetaně, španělský ptáček nebo steaky. Šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal má výtečný recept na hovězí krk s podplečím (chuck roll), který připravuje s výbornou kávovou omáčkou. Chcete-li překvapit rodinu či návštěvu, tenhle recept stojí za vyzkoušení…
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg hovězího krku s podplečím (chuck roll)
✔ 1 červenou cibuli
✔ 30 g kořene zázvoru
✔ 2 chilli papričky
✔ 1 snítku rozmarýnu
✔ 500 ml uvařené kávy
✔ třtinový cukr
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
JAK NA TO:
1. Maso dobře očistíme od blan, osolíme a opepříme.
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky, oloupaný zázvor na kousky a orestujeme v pánvi na oleji.
3. Do pánve dáme maso a ze všech stran ho opečeme.
4. Chilli papričky nasekáme nadrobno a přidáme do pánve.
5. Maso zalijeme kávou a chvilku podusíme.
6. Pak přendáme do pekáče se snítkou rozmarýnu a pečeme v troubě při 150 °C asi hodinu a půl.
7. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr s trochou vody.
8. Omáčku z pekáče do karamelu nalijeme a necháme zredukovat. Maso krájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
A je hotovo! Dobrou chuť!