Všichni osudoví muži Evy Pilarové (†80): Až třetí manžel byl ten pravý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Všichni osudoví muži Evy Pilarové (†80): Až třetí manžel byl ten pravý!

Eva Pilarová s manželem Janem Kolomazníkem
Eva Pilarová s manželem Janem Kolomazníkem (Marek Pátek, Martin Hykl, Alexandr Malachovský, Zbyněk Schnapka, Profimedia.cz, archiv)

U ní se pořekadlo do třetice všeho dobrého vyplnilo na sto procent. Eva Bojanovská (†80) z Brna se stala Pilarovou díky sňatku s kontrabasistou Milanem Pilarem (85). Vztah ale nevydržel. Druhý manžel byl zpěvák Jaromír Mayer (79), rozvedli se však po třech letech. Až třetí muž byl ten pravý. Tanečník Jan Kolomazník jediný zůstal se svou ženou, jak slíbil, opravdu až do smrti

S Milanem Pilarem se brali se v roce 1960. Manželství, z něhož vzešel jediný zpěvaččin syn Milan (57), ale skončilo jeho emigrací jen o dva roky později. Nejenže ženě kádrově zavařil, takže nemohla cestovat na Západ, ale hlavně ji nechal s tříměsíčním miminkem samotnou. S Jaromírem Mayerem, idolem žen a dívek, to byla romance hodná Rosamunde Pilcherové. On tmavý krasavec, ona blondýna s krásnýma nohama. Jak Eva ráda vyprávěla, když to už přebolelo: „Svatba jako z pohádky v Paříži na konzulátu, nazpívali jsme hit Rozhoupej zvony nad námi – rozuměj ty svatební – a rozváděli jsme se prozaicky v Dejvicích.“

Čekání se vyplatilo
Druhý manželský krach Evu utvrdil v tom, že muži v showbyznysu neustojí, když je žena slavnější. Na třetího životního partnera si počkala spoustu let. Neměla už odvahu. Jana Kolomazníka v roce 1983 poznala jako tanečníka v Alhambře. Chodil jí obětavě venčit jejího pudlíka, a když dostala těžkou chřipku a musela ulehnout, rozšířil svou péči i na ni. „Bylo mi strašně zle, vařil mi čaj, dával obklady a obecně se staral o celou domácnost. Když jsem konečně mohla vstát z postele, zjistila jsem, že jsou v koupelně dva kartáčky. Aby to legalizoval, požádal mě o ruku,“ popsala Eva vstup do třetího manželství v roce 1984. A to prošlo hned v počátcích obrovskou zátěžovou zkouškou.

V dobrém i zlém
Zpěvačce objevili rakovinu a ještě přidali hrůzné prognózy. I díky Honzovi Eva nemoc porazila. „Nemohli jsme mít strach oba, to by nešlo,“ říkal k tomu Kolomazník s nadhledem. Pak onemocněl on se slinivkou a zpěvačka kvůli tomu napsala kuchařku zdravých receptů, aby mu i s tak složitou diagnózou mohla podstrojovat. V Janovi našla nejlepšího přítele, životní oporu, výborného kuchaře, odborníka na módu i obětavého produkčního a manažera, který to s ráznou Lvicí uměl. Stál při ní v nejtěžších chvílích, držel ji v náručí i toho smutného 14. března 2020, kdy v Domově svatého Karla Boromejského v pražských Řepích zemřela na selhání ledvin.

Milovali ji i Štaidl, Vágner, Juračka, Sedláček...
Byla slavná a úspěšná, měla blonďatou hřívu a parádní nohy. Není divu, že se muži mohli kvůli ní přetrhnout, jen aby jí byli nablízku. O vztahu s populární Pilarkou napsal ve své knize Víno z hroznů i hudebník a podnikatel Ladislav Štaidl (75). Vytáhl na světlo historku starou desítky let. Zpěvačku tím rozhodně nepotěšil. Odmítla se ke kauze vyjádřit. Mezi Evininy životní partnery patřil nějakou dobu – ještě před Hanou Zagorovou (73) – také její tehdejší kapelník Karel Vágner (77). Nakonec se ale rozešli ve zlém a zpěvačka s ním potom až do konce života neprohodila ani slovo. Zato si jednu dobu prý dobře rozuměla s kytaristou Rebels a později skupiny Žlutý pes Zdeňkem Juračkou (†70). Byl to šoumen s velkým smyslem pro humor. Nejvážnější to ale bylo s rockerem Pavlem Sedláčkem (78), kterého si dokonce málem vzala. Místo svatby ale kvůli němu dostala podmínku – rok vězení s odkladem na tři roky. Jen za to, že mu sehnala tenkrát nedostupné valuty na zahraniční vůz značky Fiat.

S Fidelem ani Waldou nic neměla
V sedmdesátých letech se hodně mluvilo o tom, že se do Pilarky zakoukal i kubánský boss Fidel Castro(†90). Eva totiž kvůli emigraci dvou manželů mohla jen do Bulharska, Polska, SSSR a na Kubu. Zpěvačka ale tuto fámu nikdy nepotvrdila. Stejně tak se distancovala od toho, že ji díky písničce Ach, ta láska nebeská dávali fanoušci dohromady s Waldemarem Matuškou (†76). „Nikdy to nebyl můj typ,“ ujišťovala přesvědčivě.

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
20. 3. 2020 • 13:24

Byla doba, kdy se lámaly charaktery a někdo to prostě neunesl.To, že podepsala Antichartu až tak nevadí, prošla si peklem a myslím, nikdo to její podepsání nemyslel vážně.Spíš si myslím, že to bylo v duchu, vlk se nažral, koza zůstala celá a jediní u blížení pak byli z toho gesta Chartisté a la Petruška Šustrová, nebo M.Kubišová atd. V branži u nich to bylo člověk člověku vlkem.
Nikdy bych nevyčítala Antichartu, člověk neví .... nezažil. A např. za Chartu se omlouval Raška, Černoch a další.
Avšak, jen " bůh " Gott ze Smíchova, který nikdy nebyl šikanován úspěšně po 1989 dotazy na Antichartu odrážel a nakonec zahrál do autu. A to mi vadí! Prostě ta svatozář Gotta mi vadí a nevím, jak to udělal, že mu lidi odpustili úplně všechno, resp. upravili si jeho minulost .
Pilarová byla fantastická zpěvačka, Češka , Brňačka. a doufám, že Brno si ji bude připomínat ( na ale sochou jako v Ostravě Špinarové ).
Já jen trnu hrůzou, co všechno se u nás v Praze bude a už jmenuje po Gottovi a jen čekám na moment, kdy jeho sochu usadí na hřbet koně na Vítkově

mbmb
18. 3. 2020 • 13:01

Pořád soudruzi bdělí a každou chvilku terorizovali slušné lidi Fuj a tak jediná radost byl zpěv těch našich zpěváků Gott v bílém obleku když soudruzi v monterkach hlídali světové Revoluce. Eva Pilarová nádherná Bardotka když se vdávala za Jaromíra a nakonec hluboce věřící skromná umelkyne

mbmb
18. 3. 2020 • 12:55

Zkouším zda pozorně procitate diskuze Ano máte pravdu ! Anticharta

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.