Eva Pilarová (†80): POSLEDNÍ NATÁČENÍ V BOLESTECH | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Eva Pilarová (†80): POSLEDNÍ NATÁČENÍ V BOLESTECH

Eva Pilarová
Eva Pilarová (Ladislav Křivan / Blesk)

Už na tom byla špatně a brala léky proti bolesti. Přesto si Eva Pilarová (†80) při loňském natáčení hudební komedie Ach, ta láska nebeská... nepostěžovala ani slůvkem nahlas! Dokonce nazpívala i song Už dávno nejsem dítě, i když byla tak vyčerpaná, že ho dala jen jednou...

Měla to být pocta k jejímu životnímu jubileu a zároveň šedesátileté hudební kariéře. I když zpěvačka potřebovala energii spíš šetřit, na nabídku režiséra Jakuba Wehrenberga (45) hned kývla. Loni v létě tak začala natáčet. „Věřila jsem tvůrcům, protože Jakuba znám léta. Navíc jsem věděla, že za tím stojí i kamarád Aleš Cibulka. Nebyl důvod říkat ne! Kdo by ho taky na film o sobě řekl,“ nechala se slyšet v průběhu natáčení. Na place strávila dohromady pět dní, i tak to pro ni ale nebylo vždy jednoduché. Ale snažila se... „Když jsme nahrávali ve studiu její píseň Už dávno nejsem dítě, nebylo jí dobře. Nazpívala ji jen jednou a odjela domů,“ prozradil deníku Aha! Wehrenberg. „Držela se ale až do poslední chvíle našeho natáčení. Ta její pověstná klidná síla tam byla s námi...“ zavzpomínal režisér.

„Kdykoliv se objevila na place, všechno ztichlo a přišla dáma. Bylo úžasné vidět, jak si jí všichni váží, až do poslední paní uklízečky,“ dodal Jakub se smutkem v hlase. Na jeho filmové blahopřání k Eviným narozeninám ale diváci reagovali obrovskou kritikou. „Proboha, co vám paní Pilarová udělala, tohle bylo něco děsného,“ zněla unisono vyjádření diváků. A tomu odpovídá i hodnocení na Česko-Slovenské filmové databázi CSFD.cz – po sobotním odvysílání má jen 26 procent. Ještě že to zpěvačka neviděla, do projektu totiž zjevně dala poslední zbytky sil.

Měla právo veta
Tvůrci hudební komedie si vymysleli příběh a vyplnili ho jejími písničkami. Pilarka měla právo veta na scénář, výběr písní i interpretů. „Byla jsem nadšená hned z první písničky, kterou jsem točila. Vždycky mě potěší, když zpívají mladší kolegové písničku, kterou jsem kdysi zpívala taky... A taky mě potěší, že to nazpívají hůř než já!“ vtipkovala Eva s humorem sobě vlastním.

Zádušní mše je posunuta
Posledních pět týdnů svého života zpěvačka strávila v Domově svatého Karla Boromejského v pražských Řepích. Selhávající ledviny jí musely sestry boromejky tišit léky proti bolesti. Přestože Pilarová o smrti nemluvila, byla s ní smířená. Když přišla její poslední hodina, manžel Jan Kolomazník (67) ji držel v náručí a utěšoval. Zemřela v sobotu nad ránem. S knězem si sice dopředu domluvila zádušní mši, ta se ale bude konat, až pomine nebezpečí koronaviru. „Náš známý kněz z Ostravy Marián Pospěcha mši odslouží v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově, kam Evička chodila každý týden. Bylo to ostatně její poslední přání,“ vysvětlil Aha! vdovec s tím, že nechá ženu zpopelnit.

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.