Maminka (104) Evy Pilarové (†80): ŘEKLI JÍ PRAVDU O SMRTI DCERY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Maminka (104) Evy Pilarové (†80): ŘEKLI JÍ PRAVDU O SMRTI DCERY!

Eva Pilarová
Eva Pilarová (Foto: P. Machan, M. Hykl, D. Kundrát, M. Pátek)

Musela říct matce tu nejhorší zprávu. Sestřenice Evy Pilarové (†80) fotografka Helena Štefanová (76) už v Brně sdělila zpěvaččině mamince Františce Bojanovské (104), že její dcera zemřela. „Teta se s tím nyní vyrovnává. Pomáhá jí, že je věřící,“ řekla Aha! Helena, která se o ni obětavě stará.

Eva se za maminkou bohužel nedostala víc než rok. Otékaly jí v důsledku špatné činnosti ledvin a lymfy nohy a lékaři jí úplně zakázali cestovat. Když v roce 2018 vyjela na vystoupení do Hlučína, musela to po druhé písničce vzdát. Zkolabovala a odvezli ji do nemocnice. Pak už byl verdikt doktorů striktní. Zpěvačka byla odsouzena k tomu stále jen ležet, s maminkou si tak mohly pouze telefonovat. Smutnou zprávu se dozvěděla necelé dva týdny po smrti zpěvačky. Evin manžel Jan Kolomazník (67) se snažil tchyni připravit na to, že je zdravotní stav její jediné dcery špatný. Nechtěl, aby ji zlá novina nějak zaskočila. „Nemohl jsem jí to zamlčet, ale ujistil jsem ji, že je v dobrých rukou. Že obětavé boromejky nedovolí, aby trpěla,“ svěřil Jan.

Františce Bojanovské bude sice v červnu už neuvěřitelných 105 let, ale má stále svěžího ducha, jen hůř chodí. Smrt dcery vzala tak, že si ji k sobě povolal Bůh, byla to jeho vůle a s tím se nedá nic dělat. Víra v takových těžkých chvílích hodně pomáhá. Ulehčila i samotné Evě, když bylo jasné, že její tělo chřadne a ledviny selhávají. V Domově svatého Karla Boromejského ji utěšila taky přítomnost kněze Mariána Pospěcha. Zpěvačka se vyzpovídala a připravila na poslední cestu. Její pouť se uzavřela 14. března.

Bez urážky Zuzany Bubílkové SPECIÁL: Jak to měla Pilarka s Gottem a Šimkem?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
27. 3. 2020 • 10:10

No není lehké zdělit stoleté babičce, že zemřela její 80 dcera...
Ona určitě nefunguje na pc sitích a tak to zdělení musí být opravdu jemné a ohleduplné...no nikdo tu nejsme bohužel navěky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.