Selhalo jí zdraví! Eva Pilarová (80): SKONČILA V PÉČI BOROMEJEK! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Selhalo jí zdraví! Eva Pilarová (80): SKONČILA V PÉČI BOROMEJEK!

Eva Pilarová
Eva Pilarová (Foto: P. Machan, M. Hykl, D. Kundrát, M. Pátek)

Svěřila se do jejich rukou. Evu Pilarovou (80), kterou po operaci ledviny trápil vážný zánět v těle, převezli o víkendu do Domova svatého Karla Boromejského v pražských Řepích.

Zpěvačka loni na podzim podstoupila zákrok a od té doby ji stále zlobí zdraví. Několikrát ležela ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí na oddělení nefrologie, které se zabývá diagnostikou a léčbou onemocnění ledvin.

Odtud ale putovala k boromejkám. Zpěvačka to tam dobře zná, protože tu často vystupovala. Také sem s manželem Janem Kolomazníkem (67) chodili za svými známými a seznámili se i s místním personálem, řádovými sestrami. Proto se zde Eva cítí téměř stejně dobře jako doma. Autem to ostatně odtud má do břevnovského bytu necelých sedm kilometrů, časově něco okolo deseti minut.

„Navštěvovali jsme zde manželku Eduarda Hrubeše Blanku, která byla po mrtvici upoutaná na lůžko. A taky Kamilu Moučkovou, když rehabilitovala s kyčlí po operaci,“ vzpomíná Honza na chvíle, kdy sem sami chodili povzbudit nemocné. Moučková si péči v Řepích pochvalovala, protože ji za pár týdnů postavili na nohy a naučili chodit s hůlkou.

Pečovaly i o Havla (†75)

Boromejky pečovaly také o prezidenta Václava Havla (†75) na chalupě na Hrádečku až do jeho posledních chvil. Starají se nejen o nemocné a seniory, ale pomáhají také třeba drogově závislým a mají vlastní nemocnice i hospice. V Domově sv. Karla Boromejského v Řepích je rovněž ženské oddělení ruzyňské věznice. Sestry shánějí pro odsouzené práci.

Pilarová na nefrologii. A Dyk pobouřil celé Slovensko

Video se připravuje ...



Přečtěte si
manunu
28. 2. 2020 • 06:47

bello:Je to článek o paní Pilarové a vy se tu zase navážíte do Marty Kubišové.Paní Kubišová si také prožila své, neměla to lehké.O tom se tady nebudu rozepisovat. Sleduji kariéru paní Kubišové od roku 1990, byla jsem i na jejím prvním koncertě v Lucerně po zákazu zpívání, tehdy mně bylo 16 let. Dalších 27 let paní Kubišová zpívala, měla nové písničky, bohužel radia hrála většinou jen její hity z první kariéry. Vystupovala s kapelou Petra Maláska nebo Karla Štolby po celé republice i na Slovensku. Recitály měla v divadle Ungelt, chápu, že každý se asi nedostal do Ungeltu.Krásný byl muzikál Touha jménem Einodis uváděný na letní scéně divadla Ungelt.Vynikající paní Kubišová s výbornou zpěvačkou Anetou Langerovou odvedly skvělé výkony. S oběma jsem se několikrát setkala, úžasné ženy, skromné upřímné.V prodeji je i DVD s tímto muzikálem, doporučuji.Jak vidíte tak paní Kubišová také zpívala, nikdy sem ji neslyšela aby si stěžovala a jak vy říkáte fňukala. Samozřejmě když se ji v rozhovoru zeptali na minulost tak se vyjádřila, to je snad normální. Navíc paní Kubišová nemyslí a nemyslela jen na sebe,ale pomáhá i v různých charitativních projektech. Hodně toho udělala pro zvířata a v této oblasti je stále aktivní. S tou Chartou jste trapná,stále omíláte dokola vaše nesmysly. Paní Kubišová je velmi skromný člověk, který se nikam netlačí a proto si myslíte že nic nedělala. Lidé kteří se zajímají o její práci vám řeknou pravý opak.

-bello-
27. 2. 2020 • 23:30

Pilarová není moje muzika, ale je bezvadná zpěvačka.Navíc, co ona prožila bylo děsný.Není ale jako Kubišová, nefňukala, nezatrpkla a ještě i zpívala , fotila, jezdila na výlety, prostě žila.A na všechno si vydělala. To Kubišová s r. 1989 začala fňukat a tvrdě vydělávat na ublížení z Charty.

aveneta
27. 2. 2020 • 11:11

No, paní Pilarová dospěla věku když jí musí být jasné, že tzv. dožívá....mnozí lidé se nedožijí ani tohoto věku. Ano má život a popularitu již za sebou, měla i fajn písničky ve své době

defakto
26. 2. 2020 • 11:00

... chudák Kolomazník , ten si neodpočinul ani v době když byla Pilarka v nemocnici , jezdil prý za ní 2x denně s kastrolkami svého jídla , to samé ho čeká i ted když bude u Boromejek.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.