Láska nebeská nerezaví! Hvězdy vánočního trháku po letech... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Láska nebeská nerezaví! Hvězdy vánočního trháku si stále pomáhají

2003: Usmívat se a mávat! Když politika načapají v přímém přenosu, nic jiného nezbývá.
2003: Usmívat se a mávat! Když politika načapají v přímém přenosu, nic jiného nezbývá. (Foto Profimedia.cz, ara)

Na vánočním televizním programu nikdy nechybí. A stejně tak se dámy při jeho sledování neobejdou bez kapesníku, byť scénář už znají takřka nazpaměť. Kde je ale konec některým hvězdám filmu Láska nebeská (2003), třeba krásné milence britského premiéra v podání Hugha Granta (60)?

Všichni si pamatujeme jejich rozpačité první setkání v Downing Street 10 doprovázené snůškou sprostých slov i závěrečnou líbačku na dětské vánoční besídce. Herečka Martine McCutcheonová (44) měla rolí v Lásce nebeské našlápnuto ke slušné kariéře. Pak se po ní slehla zem. Až teď, po 17 letech, je o ní zase slyšet! Ne náhodou. Kuráž k návratu k herecké profesi jí nedodal nikdo jiný než právě dávný parťák Hugh Grant.


Trápení z dětství
V romantickém hitu působí navenek křehce, přitom ale dokáže vzít věci do svých rukou. A přesně taková je i ve skutečnosti. V dětství si přitom prošla peklem – táta její maminku mlátil. Samotné Martine několikrát vyhrožoval smrtí. Možná proto si herečka, která se původně měla stát zdravotní sestřičkou, nikdy moc nevěřila. A ačkoli jí sebevědomí nedodal ani fenomenální úspěch v Lásce nebeské, něco díky němu přece jen získala: kamaráda k nezaplacení!

Hvězda Lásky nebeské Bill Nighy v Praze: Co popřál fanouškům k Vánocům?

Video se připravuje ...

Na práci se třese
Martine si po několika nepříliš významných rolích v roce 2015 odskočila na mateřskou a uvažovala, že se k herectví už nevrátí. Pak ale na HBO zhlédla seriál The Undoing, v němž exceluje právě její někdejší kolega Hugh Grant, popadla telefon, pogratulovala příteli ke skvělému výkonu a všechno bylo jinak. „Můj bože, totálně jsi mě dostal! Překonal jsi sám sebe,“ napsala Grantovi McCutcheonová. A od Brita Hughova ražení snad nemohla čekat sarkastičtější odpověď: „Tak se taky překonej.“ Vyhecovalo ji to a už plánuje comeback. „Mám pocit, že zase začínám mít ráda svou práci,“ dodala a vzkazuje světu: „Syn už je větší, můžu mít čisté svědomí. Takže až přijde nějaká role, o níž budu přesvědčená, jsem připravena!“ O téhle holce asi ještě uslyšíme...

Martin s rodinou.

Thomas Brodie- -Sangster (30)
Asi nemá cenu se vás ptát, jestli ho poznáváte. Kukuč roztomilého klučíka, který má trable se svou první láskou, mu totiž zůstal i po letech. Přesto už si také střihl velké role: ve snímku Nowhere Boy (2009) kupříkladu ztvárnil Paula McCartneyho, a kvůli filmu se dokonce naučil hrát na kytaru levou rukou, ačkoli píše pravou. Pamatovat si ho ale můžou i diváci Netflixu. V minisérii Dámský gambit (2020) si zahrál šachistu Bennyho Wattse. Během natáčení se prý natolik zamiloval do kár z 60. let, že začal uvažovat o koupi nějakého veterána. „Chtěl bych nějakou malou dodávku,“ řekl. „Ale taky bych potřeboval, aby už konečně skončil lockdown a abych mohl zase začít točit. Protože jinak si koupím kulový!“

Dámský gambit a role samolibého šachisty.

Billy Nighy (71)
Ze škatulky výstředního rockera se tenhle týpek asi nikdy nedostane. Jak ostatně sám prohlásil při návštěvě Prahy v roce 2018: „Myslím, že až umřu, na mém náhrobku bude napsaná ta šílená filmová hláška: Děti, nekupujte drogy, staňte se slavnými a budete je dostávat zdarma.“ Přesto může Curtisovi děkovat, že ho do Lásky nebeské obsadil. Po premiéře se mu nabídky jen hrnuly, zahrál si třeba v Pirátech z Karibiku, Harry Potterovi a aktuálně exceluje v dramatu Emma. Jeho velkou zálibou je móda. Deník The Guardian ho dokonce několikrát zařadil na žebříček nejlépe oblékaných mužů světa.

A tady už starší pán, v Emmě.

Láska nebeská 2: Co se stalo s hrdiny milované komedie?



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.