Manžel Evy Pilarové (†80): MRAZIVÁ SLOVA O VLASTNÍ SMRTI | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Manžel Evy Pilarové (†80): MRAZIVÁ SLOVA O VLASTNÍ SMRTI

Jan Kolomazník si odvezl ostatky Evy Pilarové v urně s sebou
Jan Kolomazník si odvezl ostatky Evy Pilarové v urně s sebou (CNC_David Kundrát)

Ze smutku nevyjde. Vdovec po Evě Pilarové (†80) Jan Kolomazník měl v úterý 68. narozeniny. A právě v ten den zemřel kněz Karel Jordán Červený (†77) z České Kamenice. Byl to přítel rodiny, a dokonce zakladatel zpěvaččina fanklubu. Zemřel jen tři měsíce po Pilarové.

„Eva si ho pozvala, když točila třináctou komnatu,“ zavzpomínal Jan. Pořad ČT vznikal v roce 2006. Otec Jordán v něm nemohl chybět. Zpěvačku měl rád půl života. Navštěvovali se a často si volali. „Zaujala mě už před více než čtyřiceti lety. Začal jsem kvůli ní chodit do Semaforu,“ prozradil farář. „Tam vzniklo naše přátelství. Založili jsme jí fanklub,“ dodal. Hovořil i o boji Evy s rakovinou. „Když člověk přijímá od Pána Boha to dobré, musí přijmout i to zlé,“ vysvětlil Jordán, jak Evě usnadňoval pochopit, proč právě ona bojuje se zákeřnou nemocí. Honzu jeho odchod velice ranil. „Tak už šel taky za Evou. I já za ní brzy půjdu,“ řekl smutně. Naštěstí má ale před sebou po zádušní mši za svou ženu spoustu další práce se zařizováním hrobu v Evině rodném Brně. Mši svatou za otce Jordána bude sloužit litoměřický biskup Jan Baxant 13. června v 10 hodin v děkanském kostele sv. Jakuba Většího v České Kamenici, kde kněz celý život působil.

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem

Video se připravuje ...

 

Pekl buřty
Ještěže Jan své narozeniny oslavil s předstihem už v neděli. Odjel s kamarádkou, expartnerkou Dana Nekonečného (†52) Zuzanou Kardovou (58), a její dcerou Terezou (30) na chatu a pekli spolu buřty. I nad chatou se ale vznáší smutek, protože zde před měsícem zemřel Zuzanin první muž Ivan Karda (†61).

Mše za Pilarovou, Dyk polykal slzy: Objednala si mě na pohřbu Gotta...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.