Inspirace ze světových kuchyní: Falafel se slaninou a sýrem
POTŘEBUJETE:
100 g cizrnové směsi Falafel Crispins
1 vejce
200 ml mléka
20 g škrobu
50 g slaniny
100 g nastrouhaného tvrdého sýra
olej
Do misky nalijeme mléko a rozšlehané vejce, přisypeme cizrnovou směs, škrob, nakrájenou slaninu a nastrouhaný tvrdý sýr. Těsto důkladně promícháme a necháme cca 5 minut odstát. Mezitím si připravíme pánev, kterou pokapeme olejem a rozpálíme. Z těsta na pánvi tvoříme placky s drobným důlkem uprostřed. Ty smažíme na mírném plamenu, cca 3 – 4 minuty z každé strany. Podáváme se šťavnatými rajčátky a salátem s jogurtovo-česnekovým dresinkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 39.