Italské houbové recepty: Chlebová polévka

POTŘEBUJETE:
400 g starého chleba
1 l vývaru
200 g hub
extra panenský olivový olej
máslo
sůl
sýr Asiago stravecchio z La Formaggeria Gran Moravia
petrželku
Nejprve dáme vařit vývar s třemi lžícemi olivového oleje. Pak přidáme chleba nakrájený na kousky a mícháme, až vznikne jednolitá směs. Vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Houby očistíme, nakrájíme je na plátky, orestujeme na pánvi na trošce oleje, osolíme a opepříme. Polovinu chlebového vývaru nalijeme do zapékací mísy, přidáme houby a nastrouhaný sýr a zalijeme zbylým vývarem. Navrch dáme opět strouhaný sýr. Přidáme kousky másla a dáme na chváli gratinovat do trouby vyhřáté na 200 °C. podáváme ozdobené houbami, sýrem a petrželkou.
Více houbových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.