Italské houbové recepty: Sýrové gnocchi s omáčkou

POTŘEBUJETE:
500 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia
120 g nastrouhaného sýru Asiago stravecchio
2 vejce
sůl
mletý pepř
1 hrst nastrouhaného sýru Asiago stravecchio na posyp
Na omáčku:
100 g hříbků
100 g žampionů
50 g vlašských ořechů
60 ml olivového oleje
1 cibuli
Očištěné houby nakrájíme na plátky a na pánvi s kapkou oleje smažíme spolu s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a pepře asi 10 minut. Část jim pak dáme stranou na ozdobu. Vlašské ořechy nasekáme, dáme do mixéru, přiáe houby a rozmixujeme. Postupně přiléváme zbylý olej, až vznikne hustá omáčka. Do mísy nasypeme mouku, přidáme okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Promícháme, zpracujeme těsto, vytvarujeme válečky a nakrájíme gnocchi. Vaříme v lehce osolené vodě, jakmile vyplavou na povrch, scedíme a gnocchi dáme do pánve, zalijeme omáčkou a přidáme hrst nastrouhaného sýru a ozdobíme plátky hub.
Více houbových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.